GIDANI KORU - Sofrana Sahip Çık
Yer: -
Telefon: -
Mail: -

Tarım ve Orman Bakanlığımız, ülkemiz adına son yıllarda sürdürülebilir bir temelde gıda kayıp ve israfını azaltma konusunu gündemine almış ulusal ve uluslararası ölçekte birçok çalışma yürütmüştür. Bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanlığımız ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) işbirliğinde uzun soluklu bir proje olan ''GIDANI KORU-Sofrana Sahip Çık'' kampanyası yeni bir girişim olarak başlatılmıştır. Kampanya çalışmalarının temelini oluşturan ''Türkiye'nin Gıda Kayıpları ve İsrafının Önlenmesi, Azaltılması ve Yönetimine İlişkin Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planı'' ilgili tüm paydaşlarla işbirliği içerisinde hazırlanarak www.gidanikoru.com adresinden erişime açılmıştır. Bakanlığımız, bu eylemin hayata geçirilmesi sürecinde Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık kampanyamızın ülkemiz ve dünya toplumlarında daha yüksek farkındalık yaratması için www.sofranasahipcik.com sitesinde halkımızın gıda kayıp ve israfı ile mücadele edeceği ve bireysel olarak ''söz vereceği'' bir dijital imza hareketi başlatmıştır.

Tüm öğrencilerimize, personelimize ve paydaşlarımıza duyurulur.

Kayıt Tarihi 10.11.2020 09:38:39