ULUBEY MESLEK YÜKSEKOKULU

5 Haziran 2018 Mezuniyet Töreni

Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Mesudiye Meslek Yüksekokulu ve Yüksekokulumuzun 2017-2018 dönemi mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen törene Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Ulubey Kaymakam Vekili Anıl Alkal, Ulubey Belediye Başkanı İsa Türkcan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tevfik Noyan ve Prof. Dr. Fikri Balta, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kürşat Korkmaz, Yüksekokulumuz Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Serkan Güney, Mesudiye Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Haydar Asan, akademisyenler, öğrenciler, mezun olan öğrencilerin aileleri ve davetliler katıldı.

Yüksekokulumuzdan mezun olan öğrenciler adına konuşma yapan Yüksekokulumuz birincisi Hülya Altundal, “Ulubey Meslek Yüksekokulu Basın ve Yayıncılık programındaki vefalı, azimli, sevgi ve mutluluklarla dolu 2 yıllık yolculuğum okul birincisi olmakla taçlanan bir başarı ile burada sona eriyor. Ancak bu mutlu sonu, Türkiye’nin aydınlık geleceğine ışık saçmak için çıkılan yeni bir yol olarak görüyorum. 2 yıllık eğitimim süresince hem teorik hem de pratik bilgilerin ışığında kazandığım bilgi ve tecrübeleri ülkem ve millettim yararına kullanmayı büyük bir sorumluluk olarak omuzlarımda taşıyorum. Yeni nesil olarak bu değerli ve saygın yükü gelecekte de sürekli taşıyacağımıza, azim ve kararlılıkla iyi işler yapacağımıza olan inancım tamdır. Öncelikle her türlü maddi ve manevi desteklerini bizlerden esirgemeyen aileme, emekleri anlatılamayacak kadar fazla olan hocalarıma ve arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Meslek Yüksekokulları adına konuşma yapan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kürşat Korkmaz, “Meslek Yüksek Okullarımız geçmişten günümüze on binlerce öğrenciyi hayata ve sektöre kazandırmanın mutluluğunu ve haklı gururunu yaşamaktadır. Hepimiz biliyoruz ki günümüzde toplumların gücü eğitimli insanlarla ölçülüyor. Cumhuriyetimizin kurucusu, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, “Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum olarak yaşatır, ya da milleti esarete ve sefalete sürükler” sözüyle eğitimin önemini en veciz şekilde özetlemiştir, bu felsefe ile meslek yüksekokullarımız eğitim öğretim hayatını sürdürmektedir. Bugün bize emanet edilen çok kıymetli öğrencilerimizi güncel bilgi ve becerilerle donatıp iş ve meslek hayatına sunmanın mutluluğu içerisindeyiz. Öğrencilerimizi yetiştirme çabamızda bize en büyük desteği veren Rektörümüz Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’a ve öğrencilerimizi kendi evlatları gibi en güzel şekilde yetiştiren değerli mesai arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Sevgili öğrencilerimiz; size burada verilen eğitimi mezun olduktan sonrada devam ettirin. Her ne iş yaparsanız yapın ama işinizi en iyi şekilde yapın. Mezun olan öğrencilerimize bundan sonraki yaşamlarında başarılar dilerim.” şeklinde konuştu.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Üniversitemizin müstesna bir birimi olarak şehrimize, bölgemize ve ülkemize hizmet veren ve 41 yıldır binlerce nitelikli, milli ve manevi değerlerine sahip insanlar yetiştirerek görevini layıkıyla ifa eden Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, kurumumuzun yüz akı olarak bizleri gururlandırmaktadır. Bugün yine binlerce öğrencisiyle eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmekte olan Meslek Yüksekokulumuz geçmişinden aldığı güç ve deneyimle ülkemizin aydınlık geleceğinde her dönemde söz sahibi olacak nesiller yetiştirecektir. Bunun yanı sıra Teknik Bilimlerle mezuniyetini beraber gerçekleştirdiğimiz 2002 yılında eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayan Mesudiye Meslek Yüksekokulu ve 2010-2011 eğitim-öğretim yılında eğitime başlayan Ulubey Meslek Yüksekokulu, ilimizdeki eğitim seferberliğinde Üniversitemizin güzide birer eğitim birimi olarak yerlerini almışlardır. Özellikle altını çizerek şunu belirtmek isterim ki ilçelerimizde bulunan birimlerimizde, Üniversitemiz bünyesine katılan gençlere kaliteli eğitim hizmetleri sunduğumuz sürece büyüme ve gelişme hızımız katlanarak devam edecektir. Yüzlerce öğrencisiyle bulundukları ilçelere hayat veren Yüksekokullarımız yürüttüğü ve yürüteceği her türlü bilimsel çalışma ile ilçelerimizin, ilimizin ve bölgemizin kalkınmasında önemli paydaş olarak kurumumuzu temsil etmektedir. Gençlerimiz, bundan sonra iş hayatına atılacaklar; çeşitli kamu kuruluşlarında ya da özel kurumlarda istihdam edilecekler, eğitim hayatlarını lisans, lisansüstü ve doktora çalışmalarıyla ulusal ya uluslararası alanlarda devam ettirecekler. Sevgili Öğrencilerimiz; başarının anahtarının çalışmak olduğunu hiçbir zaman unutmayınız. Sizler ancak durmadan, yılmadan çalışarak her şeyin üstesinden gelebilir ve birçok şeyi başarabilirsiniz. Bugün Ordu Üniversitesinden mezun oluyorsunuz. Yaşamınızın geride kalan kısmında sizlere başarılar diliyor, sizleri mezuniyetinizden ötürü tebrik ediyorum. Yolunuz, bahtınız açık olsun.” diye konuştu.

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından Meslek Yüksekokullarından derece ile mezun olan öğrencilere plaket verildi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu birincisi Emine Akdemir’e, Ulubey Kaymakam Vekili Anıl Alkal Yüksekokulumuz birincisi Hülya Altundal’a, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan Mesudiye Meslek Yüksekokulu birincisi Barış Yumbul’a, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ikincisi Hanife Betül Çiftçi’ye, Ulubey İlçe Belediye Başkanı İsa Türkcan Yüksekokulumuz ikincisi Sueda Çoşar’a, Yüksekokulumuz Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Serkan Güney Yüksekokulumuz üçüncüsü Zehra Yılmaz’a plaketlerini verdi. Tören, kendi birimlerinde dereceye giren öğrencilerin mezuniyet kütüğüne plaket çakması, tüm mezun olan öğrencilere anı belgesinin verilmesi ve mezuniyet keplerinin atılmasının ardından sona erdi.


Eklenme Tarihi : 08-01-2019 14:56:38