ULUBEY MESLEK YÜKSEKOKULU

1 Haziran 2020 Basın ve Yayıncılık Programı Online Olarak Mezunlar Buluşması

Medya ve İletişim Programından mezun olan ve şu an yüksek lisans yapan Kübra Biricik ve Büşra Aliyazıcıoğlu deneyimlerini programın mevcut öğrencileriyle paylaştı.

“Bildiklerimiz Bir Damla Bilmediklerimiz ise Bir Okyanus”

Ulubey Meslek Yüksekokulu Gazetecilik ve Habercilik Bölümü Medya ve İletişim Programını bitirdikten sonra Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesinde lisans eğitimini tamamlayan ardında da Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Anabilim Dalında yüksek lisansa başlayan Kübra Biricik öğrencilere çok şanslı olduklarını söyleyerek “Okulunuzda hocalarınızla geçirdiğiniz her anın kıymetini bilin. Ben Ulubey’de hem teorik hem de pratik anlamda birçok şey öğrendim. Orada öğrendiklerim hem fakülte hem de lisansüstü eğitimimde hala önemli bir temel oluşturuyor. Sizler de bir an önce ne yapmak istediğinize karar vererek, harekete geçin. Şu anda çok güzel bir yerdesiniz, çok yardımsever ve öğretme yeteneği yüksek akademisyenlere sahipsiniz. Umarım bu avantajları iyi değerlendirerek çok başarılı olursunuz. DGS hızlı okuma yapabilmeyi gerektiren bir sınavdır. Bu yüzden bol kitap okuyun. Bildiklerimiz bir damla bilmediklerimiz ise, bir okyanus. Bu okyanusun her zerresini ve ayrıntısını öğrenme gayreti içerisindeyim, sizlere de bunu tavsiye ediyorum” şeklinde konuştu.

“Derinlikli Bir Teorik Bilgiyle Farklı Tasarımlar Ortaya Koyulabilir”

Ulubey Meslek Yüksekokulu Gazetecilik ve Habercilik Bölümü Medya ve İletişim Programını bitirdikten sonra Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Trabzon Üniversitesi İletişim Fakültesinde lisans eğitimini tamamlayan ve şimdi de Yalova Üniversitesi İletişim Sanatları Anabilim Dalında yüksek lisans eğitimine devam eden Büşra Aliyazıcıoğlu; lisansüstü eğitim hedefine Ulubey’de öğrenimini sürdürürken karar verdiğini ifade ederek okulda gerçekleştirdiği etkinliklerin ve aldığı teorik eğitimin kendisine önemli bir perspektif kazandırdığını vurguladı. Aliyazıcıoğlu “Kitap okuma alışkanlığını ve geniş bir bakış açısı ile toplumu, olayları ve medyayı analiz etmeyi Ulubey Meslek Yüksekokulu Medya ve İletişim Programında geçirdiğim süre zarfında öğrendim.  Teorik bilginin pratik işlere nitelik kazandırdığı bir gerçektir ve ancak derinlikli bir teorik bilgiyle farklı çekimler ve tasarımlar ortaya koyulabilir. Hocalarımın çizdiğim yolda ve öğrendiklerimde emekleri çok, sizler de kariyer planlamanızı gerçekleştirirken programınızın önemini ve değerini unutmayın. DGS’ye hazırlanmaya çok erken karar verdim ve bol soru çözdüm. Hocalarımın okuttuğu kitapların da uzun paragraf sorularını hızlı kavrayabilmem de etkisi bir hayli fazla oldu. Lisans eğitimi sürecinde seçeceğiniz dersleri ilgi alanlarınıza göre belirlemeniz sizler için yararlı olacaktır. Yüksek lisans yapmayı düşünüyorsanız ALES’e iyi bir şekilde hazırlanın, çok okuyun ve kaliteli filmler izleyin. Okulunuz bu pratikleri zaten sağlıyor ama oradan ayrılınca da buna devam edin.” şeklinde konuştu.

Medya ve İletişim Programı öğrencilerinin kariyer planlamalarına katkı sunan “Mezunlar Buluşması”, öğrencilerin kariyerleriyle ilgili merak ettiklerini sormasıyla sona erdi.


Eklenme Tarihi : 03-06-2020 14:52:52