ULUBEY MESLEK YÜKSEKOKULU

8 Mart 2017 Dünya Kadınlar Günü

Yüksekokulumuz Gazetecilik ve Habercilik Bölümü öğrencileri "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" etkinliği gerçekleştirdi.

"GAZETECİLER KADINLARI UNUTMADI"

Ulubey Meslek Yüksekokulu Gazetecilik ve Habercilik Bölümü öğrencileri, 8 Mart Dünya Kadınları Günü dolayısıyla tek sayfalık bir gazete yayımlayarak Ulubey Meydanı’nda dağıttı. Yayımlanan gazetenin yanında hediyelik bileklik satışı yapan öğrenciler buradan elde edilen geliri yardıma muhtaç kadınlara bağışladı.

"8 MART GAZETESİ"

Ulubey Meslek Yüksekokulu Gazetecilik ve Habercilik bölümü öğrencileri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün anlam ve önemini belirten tek sayfalık bir gazete tasarladı. Bu yıl ikincisi tasarlanan 8 Mart Gazetesi’nde, Dünya Kadınlar Günü’nün tarihsel arka planı, ilçe protokolünün ve öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten yazıları yer aldı.  Beyaz karanfillerle birlikte Ulubey halkına dağıtılan gazete yoğun ilgi gördü.

"GAZETECİ DUYARLI OLMALIDIR"

Gazeteciliğin sadece haber yazmaktan ibaret olmadığını aynı zamanda toplumsal olaylara karşı duyarlı ve sosyal sorumluluk bilincine sahip olunmasını gerekli kılan bir meslek olduğunu belirten öğrenciler, “bu bölümde öğrendiğimiz en önemli bilgi, gazetecilerin toplumsal sorunları dert edinen, farkındalık yaratan ve demokratik bilince sahip olmalarıdır. Bizler de öğrendiğimiz bu bilgi çerçevesinde bu etkinliği gerçekleştirdik” dediler.

 "AMACIMIZ FARKINDALIK OLUŞTURMAK"

Gazeteci adayları olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle Ulubey’de bir farkındalık oluşturmak istediklerini belirten öğrenciler, bu 8 Mart’ın kadınlara yönelik şiddet haberlerinin sona erdiği bir milat olmasını temenni ediyoruz diye konuştu.  Tek tek kadınlarla ilgilenen ve yayımladıkları günün anlam ve önemini belirten gazeteyi dağıtan öğrenciler, Ulubeylilerden çok değerli geribildirimler aldıklarını belirttiler.


Eklenme Tarihi : 12-12-2018 10:48:17