ULUBEY MESLEK YÜKSEKOKULU

12 Mart 2017 İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY'u Anma Günü

Ulubey Meslek Yüksekokulu 12 Mart’ı Coşkuyla Kutladı

Ordu Üniversitesi Ulubey Meslek Yüksekokulu öğrencileri 12 Mart İstiklal Marşı’nın  kabulünü kutladı.

12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü nedeniyle Ordu Üniversitesi Ulubey Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen program büyük ilgi gördü. Ulubey Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Ahmet ASLAN’ın koordinatörlüğünde düzenlenen program, Ulubey Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Yrd. Doç. Dr. Fatih Ahmet ASLAN yaptı. ASLAN, konuşmasında şu cümlelere yer verdi:

“Mehmet Akif ERSOY Türk tarihinin en önemli isimlerinden biridir. Mehmet Akif ERSOY’u maalesef yeterince tanımıyoruz. Akif’i anlamak için Akif gibi yaşamak gerekir. Mehmet Akif, yazan ve yaşayan bir insandı. Sözünün eri dürüst bir şahsiyetti. Kurtuluş Savaşı’nın ruhunu anlamak için Akif’in yaşamına bakmak gerekir”

Öğrencilerin katılımıyla İstiklal Marşı’nın on kıtası okundu. Ardından öğrenciler tarafından şiir ve rap gösterisi gerçekleştirildi. Ulubey Meslek Yüksekokulu Gazetecilik ve Habercilik Bölümü öğrencilerinin Mehmet Akif ERSOY’un “Korkma” şiirini seslendirmesiyle program son buldu.


Eklenme Tarihi : 12-12-2018 10:54:06