ULUBEY MESLEK YÜKSEKOKULU

3 - 4 Mayıs 2017 Gıda İşleme Bölümü Amasya Teknik Gezi Etkinliği

Mesleğe Bir Adım Daha

Ordu Üniversitesi Ulubey Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü öğrencileri, teknik gezi kapsamında gıda sektörünün önde gelen firmalarının üretim tesislerini ziyaret etti. Üniversitede görevli öğretim elemanlarının eşliğinde fabrikaları gezen öğrenciler, üretim süreci ve kullanılan makineler hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Gıda İşleme Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hilal TOZLU ÇELİK ve Öğr. Gör. Serap ÖRÜNDÜ eşliğinde 3-4 Mayıs tarihlerinde Amasya’ya teknik gezi düzenleyen öğrenciler, ilk olarak Bakraç Süt ve Süt Ürünleri Fabrikası’nı gezdi. Burada üretilen ürünler ve kullanılan cihazlar hakkında yetkililerden bilgi alan öğrencilerin ikinci durağı Kozlu Un ve Yem Fabrikası oldu. Fabrikayı ve laboratuvarı gezen öğrencilere uzmanlar tarafından un ve hayvansal yemin hangi aşamalardan geçtiği ve unda yapılan analizler gösterildi.

Gezinin ikinci gününde Atem Gıdaş Ekmek Fabrikasını ziyaret ederek fabrika ve üretim hakkında teknik bilgiler alan öğrenciler son olarak Türkiye’deki en büyük maya üreticisi olan, Lesaffre Maya Fabrikası’nı gezerek mayanın hangi bakterilerle üretildiğini ve içerisinde neler kullanıldığını öğrendiler.

 

Geziye Giden Herkes Memnun!

Gezinin öğrencileri motive ettiğini ve pek çok konuda bilgi sahibi olmalarını sağladığını söyleyen Öğr. Gör. Serap ÖRÜNDÜ ‘’Öğrencilerimiz artık sektöre yabancı olmadıklarının farkındalar. Çalışacakları alanları gördükçe ilgileri ve merakları arttı. Dolayısıyla bu gezinin öğrencilerimiz için çok yararlı olduğunu düşünüyorum. İş bulma konusunda da daha yaratıcı fikirler bulacaklarına inanıyorum. Öğrencilerimiz bu geziyle birlikte birçok farklı alanı, tek bir yerde uygulamalı olarak görmüş oldular.’’ şeklinde konuştu.

Görüşleri alınan öğrenciler de gezinin onlara çok şey kattığını, fazlasıyla bilgilendiklerini ve yararlandıklarını kaydettiler. Son olarak işin mutfağında neler olup bittiğini anladıklarını ve mesleğe kendilerini hazır hissettiklerini bildirdiler.

 

Dur Durak Bilmeden Etkinliklere Devam!

Öte yandan öğrenciler 21 Mayıs Dünya Süt Günü’nde farklı bir etkinlik düzenlemek için de kolları sıvadı. Amaçlarının, sütü insanlara, bilmedikleri yönleriyle tanıtmak olduğunu söyleyen öğrenciler, birçok vatandaşın ambalajlı gıdaları sağlıksız olarak gördüğünü ancak paketli ürünlerin de sağlıklı olduklarını tüketicilere anlatacaklarını kaydettiler.


Eklenme Tarihi : 12-12-2018 11:19:05