ULUBEY MESLEK YÜKSEKOKULU

12 Mart 2018 İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY’u Anma Günü

Ulubey Meslek Yüksekokulunda İstiklal Marşının Kabulü Kutlandı

İstiklal Marşının kabulünün 97. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Gıda İşleme bölümü öğrencileri tarafından program gerçekleştirildi.

Ulubey Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme bölümü öğrencileri koordinatörlüğünde düzenlenen program, Ulubey Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştiren Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Serkan Güney “Ülke olarak tarihi günlerden geçerken birlik ve beraberliğe derinden ihtiyaç duymaktayız. İstiklal Marşımız ve bu kutlu marşın şairi Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve eserleri birlik olmamız için gereken yol haritasını bizlere sunmaktadır” şeklinde konuştu.

Öğrencilerin düzenlediği programda Mehmet Akif Ersoy’un hayatını ve İstiklal Marşının hangi şartlarda yazıldığı anlatılarak, Ersoy’un şiirleri öğrenciler tarafından seslendirildi. Oratoryo sunumu ile İstiklal Marşının on kıtası okundu. Ardından öğrenciler tarafından zeybek gösterisi gerçekleştirildi. Öğrencilerin son olarak 10.yıl marşını seslendirmesinin ardından program sona erdi.


Eklenme Tarihi : 08-01-2019 11:14:33