ULUBEY MESLEK YÜKSEKOKULU

19 Mart 2018 Gıda Mühendisi Gibi Düşünmek İsimli Konferans

Yüksekokulumuz Gıda İşleme Bölümü Öğrencileri ile Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisi Öğrencileri "Gıda Mühendisi Gibi Düşünmek" İsimli Konferansta Buluştu.

Yüksekokulumuz Gıda İşleme Bölümü öğrencileri 19 Mart Pazartesi günü Gıda İşleme Bölümü öğretim elemanı Öğr. Gör. Serap ÖRÜNDÜ koordinatörlüğünde Ziraat Fakültesinde yapılan Abdullah Reha NAZLI'nın konuşmacı olduğu "Gıda Mühendisi Gibi Düşünmek" isimli konferansa katıldı.

Yüksekokulumuz Gıda İşleme Bölümü öğrencileri ile birlikte Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği öğrencileri de konferanstan yararlandı.

Konferansta insanın kendini, eğitim sistemi ve mühendis gibi düşünmenin hayattaki problemlere bakışı nasıl etkilediği anlatıldı. Gerçek hayattan ve bilimin gelişmelerinden de örnekler verildi.

Her gün insanlık tarihinin başından 2000'lere kadar üretilmiş kadar bilgi üretilen bir çağda olduğumuzun anlatıldığı konferansta bilgiye ulaşmanın sıkıntı olmadığı bir çağda pratik ve sonuç konusunda eksik olduğumuza değinildi. Abdullah Reha Nazlı'ya göre yeni teknikleri, teknolojileri, enformasyonu kullanan kişi sayısının düşük kalması ilerlemeyi yavaşlatırken, kişilerin de geçmiş çağın işlerine talip olması iş bulamamalarına neden oluyor.

Sektörlerde yaşanan güncel örneklerden de alıntılar yapan Nazlı, 'İyi bir fotoğrafçı olmaya fotoğraf makinesini icat etmeye çalışmakla başlanmaz. Tüm işlerde düştüğümüz hata bu; işin sıradan ve mekanik kısımlarının yükü altına girerken bizzat eyleme dönük kısımlarını atlıyoruz. Teknoloji her gün bir yerlerde gelişiyor. Önemli olan son teknolojiyi alıp bulunduğun ortamda kullanmak" dedi.

Bilgi Çağını Anlayamadık kitabının da yazarı olan Abdullah Reha Nazlı konuşmasında kitaplardan alıntılara de yer verdi.

Konferans öncesinde ve sonrasında kitap imzalatan öğrenciler konferanstan oldukça memnun kaldıklarını ve gerçek hayatta çok ihtiyaç duyulan, ufuk açan bilgiler öğrendiklerini dile getirdiler.


Eklenme Tarihi : 08-01-2019 12:21:48