ULUBEY MESLEK YÜKSEKOKULU

14 Mayıs 2018 Veterinerlik Bölümü Teknik Gezi Etkinliği

Laborant ve Veteriner Sağlık Programı Öğrencileri Sahada

Yüksekokulumuz Laborant ve Veteriner Sağlık Programı öğrencileri hayvan yetiştiriciliği ve hayvan sağlığı alanlarındaki uygulamaları yerinde incelemek amacıyla Altınordu, Fatsa ve Ünye’ye Öğr. Gör. Metehan Eser KAHVECİ koordinatörlüğünde teknik gezi düzenleyerek teorik alanlarına ek olarak pratik alanda da tecrübe edindi.

Bu kapsamda ilk olarak Ordu Büyükşehir Belediyesi Altınordu Mezbahası’nı gezen öğrenciler, kasaplık hayvanların taşıması gereken şartlar, mezbahanın bölümleri, ekipmanları ve işleyişi ile ilgili yetkili veteriner hekimden bilgi alarak hayvanların kesim sürecini yakından izleme imkanı buldu.

Öğrencilerin ikinci durağı Ordu Büyükşehir Belediyesi Küçük Evcil Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi oldu. Sahipsiz sokak hayvanı kedi ve köpeklerin bakımı, kısırlaştırılması, aşılanması, tekrar doğaya salınması ve sahiplendirilmesi süreçleri hakkında veteriner hekimlerden bilgi alan öğrenciler, preoperatif bakım alanlarındaki hasta hayvanları, postoperatif alanlarda iyileşmekte olan hayvanları ve kurumun ameliyathanesini ziyaret etti.

Bir sonraki durağı Ünye’de 900 başlık Alnak Besi Sığırı Yetiştiriciliği İşletmesi olan öğrenciler, burada Hereford ve Angus etçi kültür ırklarının özelliklerini yerinde gördü ve yetkililerden hayvanların büyüme, gelişme ve beslenmeleri hakkında bilgiler aldı.

Öğrenciler Fatsa’da ise Yalçın Süt Sığırı Yetiştiriciliği işletmesini gezerek modern bir süt sığırı tesisinin taşıması gereken özellikleri gözlemlediler, aynı zamanda sütün sağılması, nakline kadar depolanması ve soğutulması süreçleri ile buzağıhanelerde buzağıların sağlıklı büyütülmesi için gerekenler hakkında bilgilenmiş oldular.

Öğrenciler organik yumurta üretimi için gerekli olan kümes ve açık alanların nitelikleri, rasyon  özellikleri gibi ayırt edici uygulamaları incelemek için ise yine Fatsa ilçesinde bulunan Organik Yumurta Tavukçuluğu İşletmesini ziyaret ettiler.

Son olarak Fatsa ilçesinde Berna Karamolla Broyler (Etlik Piliç) Tesisini gezen öğrenciler, civciv olarak alınan hayvanların kasaplık piliç haline gelme sürecini bu modern tesiste ayrıntılı olarak öğrenme imkanı buldular.


Eklenme Tarihi : 08-01-2019 13:43:51