ULUBEY MESLEK YÜKSEKOKULU

21 Haziran 2018 Ordu İli Arıcılık Enstitüsü Müdürlüğüne Ziyaret

Yüksekokulumuz ile Arıcılık Enstitüsü Arasında İşbirliği

Yüksekokulumuz Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Serkan Güney ve Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Fatih Ahmet Aslan, Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne ziyarette bulundular.

Ziyarette Enstitü Müdürü Feyzullah Konak, Yüksekokulumuz Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Serkan Güney ve Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Fatih Ahmet Aslan’a Arıcılık Araştırma Enstitüsü’nün analiz laboratuvarlarını ve Avrupa Birliği destekli  “Arım, Balım, Peteğim” projesi kapsamında kurulan tesisini gezdirdi.

En Kısa Sürede Ortak Projeler Yapmalıyız

Gerçekleştirilen ziyaret kapsamında iki kurum arasında yapılabilecek projeler konuşuldu. Saha araştırmacısı gözüyle Enstitü Müdürü Konak, üniversite müfredatlarının sektörle iç içe olmasının büyük önem arz ettiğini belirterek “Ordu Üniversitesi Ulubey Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Serkan Güney ve Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Fatih Ahmet Aslan’a kurumumuza yapmış oldukları ziyaretten dolayı teşekkür ederim. Özellikle arıcılık ekseninde üniversitemiz ile kurumumuz arasında gerçekleştirilecek olan her türlü işbirliğinden oldukça memnuniyet duyarız. Bugün de burada bu konuda neler yapılabilir onları konuştuk ve bu görüşmeleri belirli periyotlarda gerçekleştirmeye karar verdik” şeklinde konuştu.

Ziyaret kapsamında değerlendirmede bulunan Yüksekokulumuz Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Serkan Güney ise, “Biz Yüksekokul olarak Arıcılık Araştırma Enstitüsü ile ortak projeler üretecek Laborant ve Veteriner Sağlık, Laboratuvar Teknolojisi ve Gıda Teknolojisi programlarına sahibiz. Ayrıca propolis konusunda da çalışmaları olan akademisyenlerimiz mevcut. Bu noktada birlikte pek çok ortak projede çalışabiliriz. Sayın kurum müdürü Feyzullah Konak beyefendiye bizleri makamında kabul ettiği için teşekkür ederim. Bundan sonra sık sık görüşmeler gerçekleştirerek beraber neler yapabiliriz bunların üzerinde duracağız. Saha ile teoriyi birleştirmek bu noktada öğrencilerimizin niteliğini daha da arttırmak temel hedefimizdir. Dolayısıyla bu tür kurumlar arası işbirlikleri oldukça önemli” şeklinde konuştu.


Eklenme Tarihi : 08-01-2019 15:22:24