ULUBEY MESLEK YÜKSEKOKULU

26 Haziran 2018 Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ'ın Yüksekokulumuzu Ziyareti

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ'ın Yüksekokulumuzu Ziyareti

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Yüksekokulumuzu ziyaret ederek Yüksekokulda gerçekleştirilen çalışmalar, kontenjanlar, Arıcılık Araştırma Enstitüsü ile yapılacak projeler ve okulun yeni binasının yapılacağı arazi ile ilgili bilgiler aldı.

487 Aktif Kayıtlı Öğrenci

2010 yılında eğitim ve öğretime başlayan Yüksekokulumuz Ordu Üniversitesi bünyesinde 8 Adet Sınıf, 1 kimya ve 1 adet de bilgisayar laboratuvarı ve bölüm çeşitliliği ayrıca da kontenjan doluluğu ile akademik yaşamına devam ederken 2018-2019 yeni eğitim öğretim döneminde de kontenjanlarını arttırdı.  Şu an 487 kayıtlı öğrencisi olan Yüksekokulumuz yeni eğitim öğretim dönemine de Basın ve Yayıncılık Programı 35; Bankacılık ve Sigortacılık Programı 35; Gıda Teknolojisi Programı 20; Laborant ve Veteriner Programı Sağlık 55; Laboratuvar Teknolojisi Programı 35; Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı 35 adet olmak üzere toplamda 215 öğrenci kontenjanıyla gelişimini sürdürüyor.

“İşbirlikleri Önem Arz Ediyor”

Yüksekokulumuzun Ordu İli Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile gerçekleştirdiği ikili görüşmeler, kurumlar arası yapılacak olan işbirlikleri ve Kimya Laboratuarına alınan yeni cihazlar, gerçekleştirilen çalışmalar ve yürütülecek olan projeler ile ilgili Yüksekokulumuz Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Serkan Güney’den bilgiler alan Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, meslek yüksekokullarının bölgenin ihtiyaçlarına yanıt veren ve bölgede söz konusu olan araştırma sahalarında aktif rol üstlenen kurumlar olması gerektiğinin altını çizerek “Bu noktada Ulubey Meslek Yüksekokulumuzun Arıcılık ve Araştırma Enstitüsü ile gerçekleştireceği projeler ve ikili çalışmalar, gerek Ordu ilimiz gerekse öğrencilerimizin sahayla daha çok buluşması açısından önem arz ediyor. Bu çerçevede bölgesine faydalı ve çevresinde adından söz ettiren Meslek Yüksekokulları hedefimiz ile çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Fiziki Alt Yapı Çalışmaları

Yüksekokulumuza, Orman İşletme Genel Müdürlüğü tarafından tahsis edilen Çorakdüzü mevkiinde Ulubey Futbol Sahası ve Ulubey Orman işletme Şefliği arasında kalan 5.5 dönüm arazi ve 1500 metrekare taban alan üzerine yapılması planlanan, Ordu Üniversitesi ve Ulubey Meslek Yüksekokulu Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile imzalanan protokol kapsamında 4 kat olarak tasarlanan ve 6000 metrekare kapalı alana sahip olacak olan yapım işleriyle ilgili bilgi alan ve araziyi de yerinde inceleyen Rektör Yarılgaç, “Üniversitemiz, bölgenin önemli yükseköğretim merkezlerinden biri olma hedefiyle gerek fiziki gerekse akademik alanda istikrarlı ve planlı büyümesini sürdürmektedir. Üniversite yönetimi olarak çalışmalarımızı belli bir merkezde yoğunlaştırmadan kurumumuzun tüm birimlerini kuşatacak şekilde gerçekleştirmeye ayrıca özen göstermekteyiz. Bu bağlamda gerçekleştirdiğimiz bu ve benzeri çalışmalarla eğitim birimlerimizde sağlanan başarının kalıcı ve sürdürülebilir olması adına yoğun mesai sarf etmekteyiz. Üniversitemizin temelini oluşturan akademik birimlerimizden biri olan ve ön lisans düzeyinde verdiği mesleki eğitimlerle alanlarında bilgili ve donanımlı bireyler yetiştirerek başarılarını sürdüren Ulubey Meslek Yüksekokulumuzda eğitim kalitesini yükseltmeye ve altyapıyı geliştirmeye yönelik çalışmalara devam etmekteyiz. Meslek Yüksekokulumuzun geliştirilmesiyle ilgili olarak yoğun çaba harcayan bütün paydaşlara ve bu eğitim birimimizde kazanılan başarılarda emeği geçen akademik, idari personelimize teşekkür ediyorum.” dedi.


Eklenme Tarihi : 08-01-2019 15:27:00