ULUBEY MESLEK YÜKSEKOKULU

21 Şubat 2020 Samsun Karadeniz 6. Kitap Fuarı

Gazetecilik ve Habercilik Bölümü Öğrencileri Ulusal Kitap Fuarına Katıldı

Yüksekokulumuz Gazetecilik ve Habercilik Bölümü öğrencileri Samsun’da düzenlenen 6. Ulusal Kitap Fuarına katıldı. Fuarın ardından Gazi Müzesi ve Panorama Dijital Gösterim Merkezini de ziyaret eden öğrenciler, hem güncel gelişmeler ile ilgili bilgi sahibi olurken hem de tarihi bilgiler noktasında kendilerini geliştirme imkânı elde etmiş oldu.

300 Yayınevi ve Milyonlarca Kitap

Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliğinde Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Ticaret Borsası, Samsun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), Samsun Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle düzenlenen fuara katılan Gazetecilik ve Habercilik Bölümü öğrencileri, fuara katılan 300’e yakın yayınevinin standını gezerek yeni çıkan kitaplar ile ilgili bilgi sahibi olurken Ahmet Ümit, Canan Tan, Şükrü Erbaş, Mehmet Alkan, İlyas Salman, Latife Tekin, Cemil Kavukçu, Oya Baydar, Ayşe Tolga, Altay Öktem, Yavuz Dizdar, Akın Birdal, Füsun Çetinel gibi isimlerin bulunduğu pek çok yazar, şair ve bilim insanını da yakından tanıma şansı elde etti.

Kurtuluşun ve Kuruluşun İzleri

Fuar alanındaki geziden sonra Samsun Gazi Müzesi ve Panorama Dijital Gösterim Merkezini de ziyaret eden öğrenciler, Gaz, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde gerçekleştirilen Kurtuluş Mücadelesi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş serüveni ile ilgili detaylı bilgi sahibi oldu. Gazi Müzesi’nde Atatürk’ün Samsun ziyaretlerinde kullandığı eşyaları görme şansı elde eden ve Milli Mücadele Kongreleri ile ilgili bilgi edinen öğrenciler, Panorama Dijital Gösterim Merkezi’nde ise Türk tarihi ve Kurtuluş Savaşı ile ilgili 30 dakikadan oluşan dijital gösterime katıldı.  

“Hem Kültürel Hem de Tarihsel Bilgi Seviyemizin Artmasına Katkı Sundu”

Gezi ile ilgili düşüncelerini paylaşan Bölüm öğrencisi Seda Bayındır, “Gazetecilik ve Habercilik Bölümü olarak bu gezi çerçevesinde elde ettiğimiz deneyimler, hem kültürel hem de tarihsel bilgi seviyemizin artmasına katkı sundu. “şeklinde konuştu. Milyonlarca kitapla buluşmanın ve tarihimizi anlatan görsel sunumları izlemenin üniversite öğrencileri için büyük öneme sahip olduğunu ifade eden öğrenci İsa Dedeoluk ise, “Üniversitemizin böyle gezilerle bizlere sunduğu katkı paha biçilemez. Çok yararlı ve ufuk açıcı bir organizasyondu” dedi.

“Kültürel, Entelektüel ve Tarihi Hafızamızı Her Zaman Güçlü Tutmalıyız”

Öğrencileriyle birlikte düzenledikleri bu gezinin gerek entelektüel gerek tarihsel anlamda anlamının oldukça önemli olduğunu ifade eden Gazetecilik ve Habercilik Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Dr. Anıl Kaan Uçar, “Samsun gezisi Kurtuluş ve Kuruluş Mücadelesinin hangi fedakârlıklarla gerçekleştirildiğini anlaşılması noktasında önemli bir imkân sağladı. Ayrıca TÜYAP tarafından Samsun’da 6’ncı defa gerçekleştirilen Karadeniz Kitap Fuarı gezisi de öğrencilerimizin milyonlarca kitap ve onlarca yazarla buluşmasına katkı sağladı. Bu tür gezilerle, kitaplarla ve tarihi bilgilerle yoğrulmuş bir yaşam tarzı oluşturarak kültürel, entelektüel ve tarihi hafızamızı her zaman güçlü tutmalıyız.” şeklinde konuştu.

 


Eklenme Tarihi : 04-03-2020 11:14:42