ULUBEY MESLEK YÜKSEKOKULU

2023 Yılı Mezuniyet Törenimiz

Yüksekokulumuz Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

2022-2023 Eğitim- Öğretim dönemi Ordu Üniversitesi Ulubey Meslek Yüksekokulu mezuniyet töreni Rektör V. Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Erdem Türkeli, Yüksekokul Müdür Yardımcıları Dr.  Öğr. Üyesi Kalbiye Konanç ve Dr. Öğr. Üyesi Anıl Kaan Uçar ile okulumuz akademik personeli ve öğrencilerin katılımıyla online olarak gerçekleştirildi.

Mezun olan öğrenciler adına konuşma yapan Ulubey Meslek Yüksekokul 1’incileri Songül Demir ve Şura Aydın, “Ordu Üniversitesi Ulubey Meslek Yüksekokulu Medya ve İletişim Programındaki eğitimimiz sürecinde yaşadığımız anıları ve hocalarımızın bizlere katmış olduğu değerli bilgi ve tecrübeleri hayatımız boyunca kaybetmemek üzere koruyacağız. Bu bilgi ve tecrübelerin üzerine ekleyeceklerimizle yeni başarılar elde edeceğimize de kalpten inanıyoruz. Eğitim yaşamımız boyunca destekleriyle her zaman yanımızda olan ailelerimize, öğrettikleriyle yolumuzu aydınlatan hocalarımıza ve varlıklarıyla güç katan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

Yüksekokulu Müdür V. Doç. Dr. Erdem Türkeli, “Sizlerin bu mutlu anında yanınızda olmak, sizlerle bu mutluluğu paylaşmak bizler için tarifi olmayan bir sevinç. Bizler Ordu üniversitesi olarak çok büyük bir aileyiz. Sizler de bu büyük ailenin bir üyesisiniz. Mezun olsanız dahi kapımız sizlere her zaman açıktır. Bu maksatla Üniversitemizle iletişiminizi koparmamanızı temenni ediyorum. Sizler; bilimselliği ilke edinmiş, sanat, spor ve kültürel aktivitelerle duyarlı bireyler yetiştirmeyi amaç edinen, empati yeteneği ve çevresinde olup biten olaylara karşı farkındalığı yüksek gençler kazandırmayı ilke olarak benimsemiş bir Üniversitenin mezunlarısınız. Dolayısıyla bundan sonraki adımlarınızda burada kazandıklarınız en önemli yol göstericileriniz olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle mezuniyetinizi tebrik ediyor, sizleri nice fedakârlıkla bizlere emanet eden ailelerinize saygı ve sevgilerimi sunuyor ve yaşamınızın huzurlu, sağlıklı, başarılı ve mutlu olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

Törende konuşma yapan Rektör V. Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, “Ordu Üniversitesi, 20 bin dolayındaki öğrencisi ve bin 500’e yakın akademik ve idari personeli ile nitelikli büyümesini sürdürerek hem Ordu’ya hem bölgesine hem de ülkemizin gelişimine katkı sağlamaya devam etmektedir. Üniversitemizin; bölgesinde, ülkesinde ve dünyada marka bir üniversite olabilmesi için girişimci, yenilikçi ve araştırmacı ruhumuzla yeni ve özgün fikirler ortaya koyarak şehir ve üniversitenin ortak yararına projeler ve iş birlikleri oluşturma gayreti içerisindeyiz. Üniversitemizin ulusal ve uluslararası arenada saygın bir üniversite imajı sağlaması yolunda çalışmalar gerçekleştirerek ülkemizdeki ve dünyadaki üniversiteler arasındaki yerimizi her geçen yıl yukarılara taşımaktayız. Bu başarı tüm paydaşlarımızla birlikte yürüttüğümüz istikrarlı bir çalışmanın ortak ürünüdür. Ordu Üniversitesi olarak bizler öğrencilerimizin ileri görüşlü, aklı ve bilimi rehber edinen, bilim üreten ve üretilen, bilgiyi paylaşan kişiler olarak yetiştirilmesine gayret etmekteyiz. Bu hedef doğrultusunda mezun olan öğrencilerimizi yetiştiren hocalarımıza ve onlara desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen ailelerimize böylesine hayırlı evlatlar yetiştirdikleri için teşekkür ediyoruz. Mezun olan öğrencilerimizi Üniversite yönetimi olarak tebrik ediyor, onlara başarılı bir meslek hayatı, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan mezun öğrencilere gönderdiği mesajında “Bugün, uzun ve meşakkatli bir eğitim sürecini geride bırakarak gösterdiğiniz başarılı çalışmalarınız neticesinde mezun oluyorsunuz. Emek ve gayretleriniz sonucunda elde ettiğiniz bu başarınızda öncelikle mezun olan siz değerli öğrencilerimizi tebrik ediyor ve sizlerin en iyi şekilde yetişmesi için özverili çalışmalar yürüten değerli öğretim elemanlarımızı, evlatları için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan değerli ailelerinizi kutluyorum. Geleceğiniz için sürekli öğrenen bireyler olmayı ilke edinmeli ve kendinizi her alanda sürekli geliştirme gayretiyle hareket etmelisiniz. Alanınız ne olursa olsun, öğrenmede sürdürülebilirliği ön planda tutarak daha donanımlı olmaya ve farklılık oluşturmaya çalışınız. Unutmayın, kendinizi sürekli geliştirmeniz ve yenilemeniz, diğerlerinden her zaman bir adım önde olduğunuzun en önemli göstergesidir. Almış olduğunuz diploma sizi hedeflerinize götürecek bir araç niteliğindedir, fakat gelecekteki yaşamınız için yeterli bir belge olmadığını bilmenizi isterim. Bundan sonraki iş ve sosyal yaşamınızda başarılı olacak ve ülkemizin her alanda öncü bir konumda olması için var gücünüzle çalışacağınıza yürekten inanıyorum. Bizler, ülkemizin ihtiyaç duyduğu çağdaş ve nitelikli insan gücüne sizler gibi yeni bireyler kazandırdığımız için mutlu ve huzurluyuz. Üniversitemizden başarıyla mezun olan siz kıymetli öğrencilerimizin ülke kalkınmasından bilimin ilerlemesine kadar çok geniş bir yelpazede bu vatanın ve milletin her unsuruna, mukaddes her değerine katkı sağlayacağınız ve Ordu Üniversitesini en iyi şekilde temsil edeceğiniz inancını taşımaktayım. Bu duygu ve düşüncelerle mezuniyetlerinizi tebrik ediyor; aileleriniz ve sevdiklerinizle birlikte sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam diliyorum.” dedi.

Tören, Yüksekokul 1’incileri Songül Demir ve Şura Aydın’ın yaş kütüğüne plaket çakmaları ile sona erdi.


Eklenme Tarihi : 03-07-2023 11:44:29