- Yüksekokulumuz 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi
- Yüksekokulumuz Veterinerlik Bölümü Öğrencileri Sahada
- Yüksekokulumuz Mezunları Öğrencilerimizle Buluştu
- Yüksekokulumuz Gıda İşleme Bölümünden "İsrafa Hayır" Sergisi
- Yüksekokulumuz Öğretim Görevlisi Yasin Duvan Protokol Eğitimi Verdi
- Medya ve İletişim Mezunları Anlatıyor III Yapıldı
- Yüksekokulumuzda Narkorehber ve Güvenli Yaşam Eğitimleri Gerçekleştirildi
- Yüksekokulumuza Yönelik Akademi-Sektör İş Birliği Protokolü İmzalandı
Yüksekokulumuz Veterinerlik Bölümü Öğrencileri Sahada

Yüksekokulumuz Laborant ve Veteriner Sağlık Programı öğrencileri hayvan yetiştiriciliği ve hayvan sağlığı alanlarındaki uygulamaları yerinde incelemek amacıyla Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerine Öğr. Gör. Dr. Metehan Eser KAHVECİ koordinatörlüğünde teknik gezi gerçekleştirdi.
Dünyada en yüksek süt verimine sahip ırkları gözlemlediler
Gezinin ilk aşamasında Altınordu Karapınar mahallesinde Süt Sığırı Yetiştiriciliği İşletmesini ziyaret eden Veterinerlik Bölümü öğrencilerimiz, dünyada en yüksek süt verimine sahip Holstein ırkı ile en yüksek süt yağı oranına sahip, aynı zamanda Karadeniz iklimine de elverişli olan Jersey ırkını gözlemlediler. Bunun yanında hayvanların verimleri, beslenmeleri ve sağlık sorunları ile süt ve ürünlerinin pazarlanması hakkında işletme sahibi tarafından bilgilendirildiler.
Tarım ve Orman İl Müdürü ile sohbet
Gezinin devamında Altınordu Kökenli mahallesinde bulunan Ordu Büyükşehir Belediyesine ait Koyun Yetiştiriciliği İşletmesini de ziyaret eden öğrenciler, etçi koyun ırklarından Bafra’ya ait özellikleri detaylı inceleme imkânı bularak ilimizde yetiştiriciliği daha yaygın olan Karayaka ırkının adaptasyon farklılıklarını işletme yetkilisinden öğrendiler. Daha sonra Ordu Tarım ve Orman İl Müdürlüğünü ziyaret eden öğrenciler, İl Müdürü Kemal Yılmaz Bey ile hayvancılık ve istihdam üzerine bir sohbet gerçekleştirdiler.
Ünye Organik Yumurta Tavukçuluğu İşletmesine ziyaret
Akabinde öğrencilerimiz, Ünye ilçesinde Ordu Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı Celal Sezgi’ye ait Organik Yumurta Tavukçuluğu İşletmesini de gezerek Leghorn ve Lohmann Brown ırkları ile organik yumurta üretimi için gerekli olan kümes ve açık alanların nitelikleri, rasyon özellikleri gibi ayırt edici uygulamaları incelediler ve Birlik Başkanı Sezgi’den sektörün bugünü ve geleceği ile ilgili verimli bilgiler edindiler.
Fatsa Mezbahanesi ve Kaz Yetiştiriciliği İşletmesi de Gezildi
Ordu Büyükşehir Belediyesi Fatsa Mezbahanesini gezen öğrenciler, kasaplık hayvanların taşıması gereken şartlar, kesim sonrası karkas ve iç organ muayeneleri, mezbahanın bölümleri, ekipmanları ve işleyişi ile ilgili yetkili veteriner hekimler tarafından bilgilendirildiler. Aynı yerleşkede bulunan hayvan pazarı ve Kaz Yetiştiriciliği İşletmesini de ziyaret eden öğrenciler, kuluçka makineleriyle civciv üretim sürecinin tüm aşamalarını gözlemleyerek damızlık kaz yetiştiriciliği konusunda bilgilenmiş oldular.
Teknik gezinin koordinatörlüğünü üstlenen Yüksekokulumuz Veterinerlik Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Metehan Eser Kahveci, öğrencilerin mesleğin çok farklı kollarını görme imkânı bulduğunu ve gezinin oldukça ufuk açıcı bir şekilde gerçekleştiğini söyleyerek “Veteriner Hekimliği ve Veteriner Sağlık Teknikerliği mesleklerinin önemi giderek artıyor. Böyle bir süreçte öğrencilerimizi mezuniyet sonrası için bir perspektif çizmeye sevk etmesi bakımından önemli bir gezi gerçekleştirdik. Organizasyonda önemli ölçüde emeği olan Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne müteşekkiriz” şeklinde konuştu.