ULUBEY MESLEK YÜKSEKOKULU

11 Eylül - 15 Ekim 2017 Yüksekokulumuz Öğrencileri Sinema Kampı’ndan Ödülle Döndü

Yüksekokulumuz Öğrencileri Gençlik ve Spor Bakanlığı Sinema Kampı’ndan Ödülle Döndü

10.11.2017

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ‘Geleceğin Sinemacıları ile Buluşuyoruz’ sloganıyla Mersin’de düzenlenen Sinema Kampı’ndan Yüksekokulumuz Basın ve Yayıncılık programı öğrencileri ödülle döndü.

11 Eylül- 15 Ekim 2017 tarihleri arasında toplam 5 hafta boyunca süren Sinema Kampı’na katılan Yüksekokulumuz Basın ve Yayıncılık programı öğrencileri Ayşegül Kum “En İyi Kurgu” ödülünü kazanırken Güllü Akgül ise “Geleceğin Sinemacısı” ödülüne layık görüldü.

18-24 yaş arası radyo-televizyonculuk bölümü öğrencilerinden ve sinemaya gönül veren genç kadınlardan oluşan 106 kampçı, 9 eğitmenin katılımı ile başlayan Sinema Kampı’na tek önlisans Basın ve Yayıncılık programı düzeyinde katılım gösteren Üniversitemiz oldu. Sinema alanında uzman Asuman Bora, Aliye Uzunatağan, Gülin Tokat, Güner Erdugan, Yunus Nihat Özcan, Şengül Halat, Dursun Atak ve Yiğit Arslan gibi isimlerden sinema teknik, kurgu montaj, görsel sanatlar, senaryo, oyunculuk ve yönetmenlik gibi dersleri alma fırsatı yakalayan öğrenciler Ayşegül Kum ve Güllü Akgül, "Cennetin Anaları" isimli kısa filmleri ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından “En İyi Kurgu” ve “Geleceğin Sinemacısı” ödüllerine layık görüldü.

Ödül alan öğrencileri ve Yüksekokulumuz Müdürü Yrd. Doç. Dr. Serkan Güney ile Gazetecilik ve Habercilik Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Anıl Kaan Uçar’ı makamında kabul eden Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Öğrencilerimizin ulusal platformda elde ettikleri başarılar Üniversite yönetimi olarak bizleri her zaman çok gururlandırmaktadır. Öğrencilerimizden aynı başarıların devamını daima beklemekteyiz. Ordu Üniversitesi akademisyenlerinin ve öğrencilerinin ortaya koyduğu çalışmalar ve sağladığı başarılar neticesinde en mükemmel şekilde ulusal ve uluslararası alanlarda adından söz ettirecektir. Aynı zamanda sizlerin de diğer arkadaşlarınızı motive ederek daha güzel ve başarılı çalışmalar yapmanız, Üniversitemiz için çok faydalı olacaktır. Öğrencilerimizin mezun olduktan sonra da ülkemize, vatanımıza ve milletimize daha başarılı insanlar olarak hizmet etmenizi canı gönülden diliyorum.” şeklinde konuştu.


Eklenme Tarihi : 12-12-2018 11:26:56