ULUBEY MESLEK YÜKSEKOKULU

4 Aralık 2018 “Gıdacılar Pazarda” Etkinliği Gerçekleştirildi

“Gıdacılar Pazarda”  Etkinliği Gerçekleştirildi

Ordu Üniversitesi Gıda Kulübü tarafından “Gıdacılar Pazarda” etkinliği gerçekleştirildi. Hazırladıkları pankartlarla ilçe pazarında tezgâh başına geçen öğrenciler, alışveriş yapan vatandaşları gıda güvenliği ve sağlıklı beslenme hakkında bilgilendirdi. 

Öğrencilerin teorik bilgilerle pratik bilgilerini birleştirme fırsatı yakaladığı etkinlikte pazara alışveriş yapmak amacıyla gelen vatandaşlar ürünlerin vitamin, mineral içerikleri ve faydaları çerçevesinde bilgilendirildi.

Etkinliğin gerek öğrenciler gerekse de vatandaşlar için oldukça yararlı bir bilgilendirme ve iletişim süreci sağladığını belirten Gıda Kulübü Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Serap Öründü “Pazar esnafından ricada bulunduk. Öğrencilerimiz pazar tezgâhlarının başına geçerek, vatandaşları aldıkları ürünler hakkında hem sözlü hem de yerleştirdikleri yazılı ve görsel afişlerle bilgilendirdi. Meyve ve sebzelerin faydalarını, içerdikleri vitamin ve minerallerin neler olduğunun anlatıldığı etkinlik hakkında vatandaşlarımızdan da olumlu geri dönüşler aldık. Bu tür etkinlikler öğrencilerimizin farklı deneyimler elde etmesi ve vatandaşlarımızın da bilgilendirilmesi noktasında oldukça önemli bir rol üstlenmektedir” şeklinde konuştu.

Gıda Kulübünün sağlıklı ve bilinçli tüketim hakkında vatandaşları bilgilendirmeye yönelik bu tür etkinliklerin devam edeceğinin altı çizilerek “Gıdacılar Pazarda” etkinliği sona erdi.


Eklenme Tarihi : 09-01-2019 11:09:33