23 Mayıs 2019 Görmek İçin Hayal Et Etkinliği

Görmek İçin Hayal Et

Yüksekokulumuz Gıda Teknolojisi Programı öğrencileri tarafından "Toplum Bilinci ve Sosyal Sorumluluk" dersi kapsamında görme engellilerin yaşadıklarına dikkat çekmek için “Görmek İçin Hayal Et” etkinliği gerçekleştirildi.

Gıda Teknolojisi Programı öğrencileri tarafından düzenlenen etkinlikte tüm öğrenciler ile akademik ve idari personel görme engellilerin günlük hayatlarında yaşadıklarını deneyimledi. Görme engelli kişilerin günlük hayatta nelerle karşı karşıya kaldığını, günlük yaşantılarını, yaşanılan zorlukları, başardıkları ve üstesinden geldikleri durumları ilk elden tecrübe ettiler. Böylece görme engellilerin günlük yaşamlarında, eğitim hayatlarında ve sosyal hayatlarında yaşadıkları hakkında farkındalık sağlanmıştır. Öğrencilerle yapılan görüşmelerde etkinliğin oldukça faydalı olduğunu belirterek “Günlük hayatımızda çoğu zaman bizim haricimizde zorluklarla mücadele etmek zorunda olan insanları unutuyoruz. Bizlerinde böyle durumlarda potansiyel olduğumuz apaçık ortadadır. Önemli olan empati gözümüzün her zaman açık olmasıdır. Onların yaşadıklarına böylece ortak olur ve onlara daha çok yardımcı olabiliriz.” şeklinde görüş bildirdiler.

Eklenme Tarihi : 03-07-2019 10:53:30